Vil du jobbe i en voksende bransje som drifter et stort samfunnsansvar? DigiPlex søker nye kollegaer!

Datasenterbransjen holder dataene i gang slik at bedrifter kun trenger å tenke på sin daglige drift. Denne bransjen er fortsatt ung i norsk sammenheng, men det er i ferd med å snu, skal vi tro DigiPlex. I takt med at de åpner sitt nyeste datasenter, søker de nå flere nye nøkkelpersoner på laget. 

Ønsker å bygge mer norsk kompetanse

Et datasenter huser alle type servere for ulike bedrifter og kunder med forretningskritiske applikasjoner. Deres hovedoppgaver er å levere trygg strøm, kjøling og sikkerhet for serverne, slik at bedriften kun trenger å tenke på sine sluttbrukere. 

– En typisk kunde kan for eksempel være en bank, som hele tiden er avhengig av at nettbanken og betalingsløsningene deres fungerer. Alle som trenger et sikkert sted å oppbevare dataene sine kan gjøre det hos oss, forteller rekrutteringsansvarlig Tore Amundsen. 

Service Manager i DigiPlex, Frode Kay, forteller at det hittil har vært vanlig å leie inn internasjonal arbeidskraft for å jobbe på datasentre i Norden, spesielt i Norge. 

– Lenge har vi hatt et stort, internasjonalt miljø, som i seg selv er meget positivt. Men vi ser at det også er nødvendig å øke kapasiteten lokalt, og vi må derfor begynne å forme mer av denne kunnskapen her i Norge. Vi bygger flere datasentre i Norge, og ønsker å investere i mennesker som vil være med oss og utvikles i takt med at vi vokser. Det er avanserte systemer og høye forventninger fra kundene våre, noe som fører til en krevende og spennende arbeidshverdag. 

Ettersom det er få i Norge som sitter på kompetanse og erfaring fra datasenter, forventes det ikke at du har tidligere erfaring med akkurat dette. Men du bør ha riktig tankesett og innstilling.

– Det vi trenger er noen med riktig grunnkompetanse, som vil forstå graden av risiko og kompleksiteten i det å jobbe ved et datasenter. Her er det viktig å være med å etablere og følge riktige prosedyrer. Selv små feil kan få store konsekvenser for våre kunder. Kundene våre drifter IT-løsninger som er ekstremt kritiske, og med det følger et stort samfunnsansvar, forteller Kay. 

Med grunnkompetanse sikter Kay til at du bør ha fagbrev og bakgrunn fra enten elektrofag, automasjon og kjøling, eller tilsvarende erfaring. 

DigiPlex ønsker å øke nordmenns datasenterkomeptanse, og søker mange nye kollegaer! Foto: DigiPlex

Må takle å jobbe i et kritisk miljø

DigiPlex har i dag fem datasentre fordelt på Ulven i Oslo, Rosenholm, Fetsund, samt et i både Stockholm og København. Nå bygger de sitt nyeste senter på Hobøl i Østfold, som skal bemannes opp med flere Critical Technicians og Site Manager, forteller Amundsen. 

– Når folk hører data tenker de ofte på IT og at det er utviklere som søkes. Men vi søker ikke utviklere, vi søker folk som kan håndtere større komponenter, som kjølemaskiner, store elektrotavler og lignende. Du må ha bakgrunn i elektro eller automasjon for å i det hele tatt kunne forstå teknologien her, sier Kay. 

Han understreker at de først og fremst ser etter folk til datasenteret på Hobøl, som er under utbygging, men at det også er behov på senteret i Fetsund. Utover erfaring fra datasenter er det et fortrinn å ha erfaring fra tilsvarende kritiske miljøer som eksempelvis Forsvaret, sykehus, Telecom, olje- og gass eller banker. 

– Utover det ønsker vi noen som ser for seg å bli her en stund og utvikle seg sammen med oss, legger Amundsen til.

Se videoen under for å bli bedre kjent med DigiPlex!

Gir bort overskuddsvarme

Datasentre er kjent for å generere mye varme og energi. Dette ønsker DigiPlex å utnytte. 

– Klima og bærekraft står høyt på agendaen vår og vi prøver hele tiden å finne løsninger som gjør at vi sparer eller resirkulerer energi, sier Kay. 

DigiPlex har inngått en avtale med Oslo Fortum Varme om å bruke overskuddsvarmen de produserer til å bygge varmegjenvinning i leiligheter på Ulven i Oslo. 

– Vi gjør også det samme i Stockholm, med Stockholm Exergi og vi har planer for flere etableringer av dette i Norge. Totalt skal vi levere varme til omlag 5 000 leiligheter på Ulven i Oslo, forteller Kay. 

Hvordan er arbeidsmiljøet hos dere? 

– Trivsel og utvikling er viktig for oss, derfor kan vi tilby etterutdanning til de av våre ansatte som ønsker det og som det er relevant for. Vi tilrettelegger og oppfordrer til at du kan jobbe deg oppover og har mange eksempler på dette allerede. DigiPlex er stolte over å ha oppnådd den prestisjetunge «Great Place to Work» sertifiseringen i 2018, hvilket bevitner en høy tilfredshet blant de ansatte. 

– Vi vektlegger også fleksibilitet og tillit. Våre ansatte styrer i stor grad sin egen hverdag med den friheten og ansvaret det medfører. Et godt arbeidsmiljø hvor de ansatte trives, er inkludert og jobber med meningsfylte oppgaver er viktig for oss, sier Kay. 

Amundsen skyter inn at de også årlig arrangerer mange sosiale sammenkomster, som alltid er nøye planlagt og ofte inkluderer overnatting, for å skape samhold. 

– Vi gleder oss veldig til å få inn flere flinke folk på laget og utvide miljøet vårt enda mer, avslutter Kay engasjert. 

Høres dette ut som noe for deg? Send CV og søknad til [email protected], og husk å merke søknaden med Talent Media!