Vil du jobbe som project manager i et nordisk rådgivningsselskap? AS3 opplever trøkk om dagen, og trenger deg på laget

Med stadig større etterspørsel fra fornøyde kunder leter AS3 etter noen som kan bistå både kunder og kollegaer i et bredt spekter av oppgaver fra A til Å i rådgivningsprosessen. Om du har noen års erfaring med prosjektkoordinering, har et hode for struktur og liker å snakke med mennesker – ja, da er du akkurat den de er på utkikk etter!

Alt fra nedbemanning til stressmestring

AS3 Transition er et nordisk konsern med kontorer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. De jobber med alt innen transisjon, altså endringer som påvirker mennesker. Selskapet fungerer som en støtte for hele organisasjoner, fra ledere og HR-avdelinger til de ansatte.

Hos den norske avdelingen, i flunkende nye lokaler på Lysaker, jobber det i dag 10 ansatte, men med mye pågang ser de behovet for å ansette en project manager. Her kommer du inn i bildet!

– Som project manager hos oss vil du være en del av et team på seks. Vi bistår innenfor karriere, nedbemanning, omstilling, leder/ansattforhold som ikke fungerer optimalt, prestasjonsledelse og stress, forteller Head of Career Services, Jannecke Bugge. 

– Avdelingen vår jobber hovedsakelig med individuelle problemstillinger, og tilbyr både coaching, stressmestring og kartlegging av situasjoner og ambisjoner. Vi driver rett og slett med arbeidspsykologi.

Er du glad i mennesker og struktur?

Det er spesielt to hovedfelt du som project manager hos AS3 vil jobbe innenfor: salgsstøtte og prosjektkoordinering.

– Dette er en kjempeviktig stilling vi har stort behov for nå. Du vil bistå både på kundekontakt og salg, sier Bugge.

Hva er typiske oppgaver en project manager hos dere kan forvente seg?

– Si at en bedrift skal nedbemanne og må la 40 stykker gå. Vi får en liste med navn, og alle disse 40 skal følges opp individuelt. Ettersom det er snakk om individer i sorg og frustrasjon, krever det at vi tar hver enkelt seriøst. Alle skal settes i kontakt med en rådgiver og det skal legges til rette for at de følges opp, dette skal du stå for. Du vil jobbe mye med prosjektkoordinering og sørge for at vi jobber helhetlig og tydelig. 

Som project manager vil du jobbe med mennesker både internt og eksternt. For å trives i jobben er det en fordel at du kjenner deg igjen i det å være både strukturert og sosial.

– Du vil ha mye direkte kontakt med kunder, men også med oss. Vi trenger en som tør å etterspørre ting som mangler både fra oss og fra kunder for å sikre smidige prosesser og gode leveranser. Du må kunne litt om drift og kommunikasjonsflyt og rett og slett være en serviceinnstilt person som liker å fikse og organisere ting. 

Drømmekandidaten til jobben har om lag fem års erfaring fra lignende arbeid, gjerne med organisasjonsarbeid og mennesker.

– For riktig person er dette en spennende stilling hvor du får finger’n rett ned i grøten på det vi arbeider med. Du er med i selve kjernen på tvers av alle prosjektene våre, forteller Bugge. 

Dette er noen av de du vil se mye til i de flunkende nye lokalene på Lysaker. Foto: Talent Media

Kollegaer som er hel ved

I et selskap som jobber med å bistå andre selskaper er det klart at et godt internmiljø er et stort fokus. Noe annet ville vært rart, mener Bugge.

– Vi blir jo litt som bakerens barn. Vi rådgir om stressmestring, psykologisk trygghet og at alle organisasjoner bør ha en kultur hvor det alltid er lov å si ifra og ha god feedback-kultur. Da må vi jo være gode på det samme internt også.

Når man jobber med nettopp arbeidskultur følger det med både oppsider og baksider for internmiljøet, understreker teamlederen.

– Fordelen er at vi har et konstant fokus på trivsel og trygghet internt. Ulempen med dette er at alle har veldig høye forventninger oss imellom til hvordan det skal funke på kontoret. Det er noe vi bevisst jobber med kontinuerlig. 

Hvordan jobber dere med dette? 

– Vi har jevnlige stressmålinger, og er generelt gode på å se hverandre, gi støtte og fleksibilitet til hvor man sitter og jobber. Vi jobber også mye i tospann og har debriefer på kontoret på store og vanskelige saker. Ellers er vi gode på å jobbe hardt når det trengs og veie det opp med fri i andre enden.

Fellesnevneren for de 10 ansatte i den norske AS3-avdelingen i dag er at de elsker det de gjør. Det er veldig viktig når det er høyt trykk på kontoret.

– I perioder har vi ekstremt mye å gjøre og jobber lange dager. Dette orker du bare hvis du faktisk brenner for faget. Vi har store ambisjoner om videre vekst, og da må man synes det er gøy å ta i et tak. 

Om miljøet er det ett ord Bugge mener er spesielt beskrivende: ordentlig.

– Alle på kontoret er ordentlige, skikkelige folk. Vi kutter ikke hjørner, men gjør ting skikkelig. Det er god stemning her, med mye humor i hverdagen. Vi er en gjeng musikk- og reiseglade folk som har det gøy sammen, også utenom jobb. Alle her er hel ved, sier hun lurt.

Er dette muligheten du har ventet på? Søk på stillingen her!