Vil du være med å bygge MPS Micropaint videre?

Har du lidenskap for biler? En av landets ledende «småskadeeksperter» er nå på utkikk etter bilreparatører og billakkerere.

MPS Micropaint er ikke helt som andre bilverksted! Jan Lindberg, CEO hos MPS forteller at selskapet har hatt en eventyrlig vekst de siste fire årene. 

– Da jeg begynte her i 2015 hadde vi bare 16 avdelinger. Nå er vi oppe i 60 stykker, og det er veldig moro! Sier han. 

Nyskapende, digital forretning

Ikke bare har selskapet vokst, de er også ledende i markedet når det gjelder digitalisering av tjenester. Kundene kan nå få prisanslag på mindre skader og riper via nettet, noe som øker effektiviteten. Da blir det mer fokus på håndverket. René Toft Andersen, daglig leder for MPS Micropaint Ensjø forteller at dette systemet er med på å effektivisere hverdagen til både kunder og ansatte. 

– Se for deg at du har det travelt om morgenen og oppdager en ripe i bilen. I stedet for å haste ned til verkstedet og få et tilbud for reparasjon kan du ta bilde av det og sende inn digitalt. 

Han synes tilbudet er fantastisk, og kjenner seg igjen i tidsklemma litt for godt. 

– Vi har også innført det vi kaller hent og bring i Oslo og Bergen. Vi kommer og henter bilen om morgenen, og/eller leverer den om ettermiddagen. På denne måten trenger ikke kundene haste inn i rushtiden, sier Toft Andersen. 

Thomas er grundig i alle ledd av prosessen.

Driver ikke med «quick fix»

Det er ikke bare nordmenn som har funnet gleden av å være en del av MPS Micropaint. Billakkerer Thomas er opprinnelig fra Litauen, og har jobbet i bedriften i åtte år. Han trives godt i jobben sin. Da han først startet bodde han i Stavanger, og fikk senere jobb i avdelingen på Ensjø. 

– Det beste med å jobben er å lakkere bilene. De blir så blanke og fine, sier han. 

På avdelingen på Ensjø er det mye å gjøre. Likevel er det alltid god stemning blant kollegaene. Jan Lindberg forteller at godt humør er noe de verdsetter hos MPS Micropaint. I tillegg er nøyaktighet og lojalitet alfa omega for å lykkes. Dessuten må de ansatte være kvalitetsbevisste. 

– De vi er på jakt etter er dyktige arbeidere som liker å stå på, og som har interesse for faget sitt. Du må legge ære i det du gjør, og sørge for at du leverer et godt produkt hver gang. Mange selskaper har jo folk som bare er på jobben for å gjøre en jobb, en såkalt «quick fix» som jeg kaller det – det er vi ikke ute etter. Vi ser etter ordentlige resultater, forteller Lindberg. 

Arbeidskravene varier avhengig av stillingen, og for å kunne jobbe hos MPS Micropaint må du ha fagbrev. 

– Vi kvalitetssikrer i alle ledd, så det er helt avgjørende. Er du flink og glad i faget kommer du langt, sier han. 

Reparer i stedet for å bytte deler

En annen ting MPS Micropaint skiller seg ut med i bransjen er at de aller helst reparerer bildelene enn å bytte dem. Dette kaller de for «Smart Repair», og det skal mye til før de bestiller nye deler. René Toft Andersen på Ensjø forteller at dette både er billigere for kundene, og mer miljøvennlig. 

– Mange andre selskaper velger jo å bare bestille nye deler, men dette tar lang tid. Ved å bruke smart repair blir det billigere i alle ledd. Derfor er det viktig at våre ansatte tar seg tid til å rette ut skadene på en skikkelig måte, sier han. 

Teamwork er dreamwork på MPS, og kollegaene har det alltid hyggelig på jobb.

Ekstra gode på Tesla

Selv om MPS Micropaint reparerer alle typer bilmerker, forteller René Toft Andersen at de er ekstra gode på Tesla. 

– Vi samarbeider mye med Tesla Skøyen, Tesla Nord, Tesla på Karihaugen og Tesla Owners Club Norway (TOCN). Hos sistnevnte får privatkundene rabatt hos oss, så der har vi et godt rykte, sier han. 

Har du først investert i en Tesla, er du jo naturlig nok også opptatt av et godt resultat når du leverer bilen din på verksted. Her kommer nøyaktigheten hos billakkererne til nytte. De ansatte tar seg god tid med hver bil, slik at bilene får den oppmerksomheten de fortjener. 

– Det er jo ingen billig bil, og kundene har betalt mye penger for den. Derfor må sluttresultaet være bra. Og det blir det, med så dyktige ansatte! Avslutter han. 

Nå ser MPS Micropaint etter nye flinke folk på laget! Send din søknad til [email protected]