Vil du være med å hjelpe bedrifter til å håndtere et raskere endringstempo?

AS3 Transition Norge AS (AS3) søker nå en rådgiver til sine kontorer midt i Oslo sentrum. Målet er å finne noen med hjerte for å hjelpe menneskene rundt seg. 

En ting er å hjelpe selskaper til å vokse enda mer når det går oppover, en annen er å være der i vanskelige tider. AS3 Transition er et konsulentselskap som gjør litt av begge deler. Deres hovedområder er både å utvikle digitale læringsprogrammer til ledere og medarbeidere og å hjelpe bedrifter i nedbemanningsperioder. 

60 år og ny IT-jobb 

I AS3 jobber alle i selskapet etter tre verdier, som sikrer at kundene deres får den kvaliteten på arbeidet de forventer. Administrerende direktør Einar Wergeland-Jenssen forteller at uansett hvem du spør i AS3, så kan vedkommende disse. 

– Vi er forretningsorienterte, langsiktige og ordentlig, sier han. 

Et godt eksempel på hvordan disse verdiene blir anvendt i praksis er historien om den 60 år gamle mannen som aldri trodde han skulle ut i arbeidslivet igjen. 

– Jeg møtte en kar på 60 år, som var nedbemannet i et IT-selskap. Han var helt sikker på at løpet var kjørt, og at livet som pensjonist var eneste utvei, forteller Wergeland-Jenssen. 

Da mannen først kom til AS3 var han langt nede, og dypt inne i et negativt tankemønster. Etter å ha samarbeidet med selskapet i fire måneder fikk han ny jobb i et IT-selskap. 

– Dette var mulig fordi han gjorde de riktige tingene. Han jobbet med jobbsøkingen sin på riktig måte, og var både villig og motivert til å gjøre det som skulle til. Myten han hadde integrert i seg selv om at alt håp var ute motbeviste vi og han sammen, sier han. 

Einar Wergeland-Jenssen er Administrerende direktør og leter etter en rådgiver som tør å utfordre. Foto: AS3

Engasjement på topp! 

Wergeland-Jenssen forteller at selskapet har to typer kunder. 

–  Vi jobber med firmaer som skal nedbemanne og kandidatene som skal finne ny jobb. Begge to er kundene våre, og oppdraget er ikke løst før begge er fornøyde, sier han. 

I AS3 hjelper de ledelsen i bedriftene til å planlegge og designe prosessen slik at den blir så bra som mulig for alle parter. Målet er at menneskene som forlater bedriftene i en nedbemanningsprosess skal kunne tenke seg å jobbe der igjen. Da må prosessen oppleves som god for alle involverte parter. 

– Når medarbeiderne forlater bedriften, og er fornøyd med måten det skjedde på, vil de jo snakke positivt om bedriften. Ergo påvirker det også selskapets omdømme. 

Som en del av teamet i AS3 vil du ha mulighet til å påvirke mye. 

– Felles for alle på kontoret er at vi er hyggelige og engasjerte folk, og vi ser etter to mennesker som har et hjerte for det vi driver med – hjelpe individer og virksomheter til å håndtere jobbrelaterte endringer. 

Videre forteller han at de riktige kandidatene både må like å jobbe i team, og være selvstendige nok til å styre sin egen arbeidsdag. 

– Selv om vi er gode på fellestid, så er jo mange av oss ofte ute hos kunder. Da er det viktig å ha medarbeidere som klarer å lede seg selv, og jobbe på egenhånd også, sier han. 

Rådgiveren må tørre å utfordre 

AS3 søker også en rådgiver med ben i nesa. Wergeland-Jenssen forteller at den riktige kandidaten må være god til å bygge relasjoner, vekke tillit og genuint opptatt av å hjelpe kundene med problemene sine. 

– Du må ha trygghet nok i deg selv til å tørre å utfordre kundens måter å tenke på. De vet ikke alltid hva de vil, selv om de tror det selv. Da må du tørre å forme prosjektene ved å utfordre kunden og stille spørsmål, sier han. 

Stillingen er senior, men alder har lite å si. Det som teller er driv og lysten til å gjøre en forskjell. 

– Du må fortsatt ha sulten etter å skape resultater, og like å stå på. Det handler ikke om å pushe salg. Salg kommer som et resultat av at vi er i stand til å hjelpe kundene våre med sine problemer. 

Er du genuint opptatt av kundene og god til å kommunisere kommer du langt.

– Vi jobber ikke for å skape profitt på kort sikt. Vi jobber for å skape verdi over lang tid, avslutter han. 

Synes du dette høres ut som en spennende jobb for deg? Les mer om stillingen og søk.