Studenten August (25) skal være konsernsjef for 6000 ansatte i sommer

Tromsøværingen slo ut 1600 søkere i kampen om sommerjobben i Adecco.

August Németh Winther har fått en mildt sagt utfordrende sommerjobb: i hele august måned skal August fungere som konsernsjef for Adecco – og få en lønn på 100 000 kroner for arbeidet.

Det vil si, han skal skygge dagens konsernsjef, Torben Sneve, men må også ta utfordringer på strak arm, lede møtene for ledergruppa, og andre reelle oppgaver en konsernsjef må løse.

– Jeg er veldig spent! Jeg gleder meg og tror det blir spennende, sier NTNU-studenten til Talent Media noen dager etter at han fikk sommerjobben.

Den 25. april ble det hele annonsert. Konsernsjef Sneve sa dette om Winther samme dag:

– De har vært gjennom en tøff prosess som er grundigere enn mange ordinære topplederrekrutteringer. August er veldig ambisiøs, fremstår som moden og reflektert. Engasjert og opptatt av at alle skal lykkes, og å la andre rundt ham bli hørt. Opptatt av å dra alle i samme retning.

Søkte for fjerde gang

August er fra Tromsø og tar masterne Entreprenørskap og Bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim.

– Dette er en unik mulighet for en 25 år gammel student som meg. Det finnes, så vidt jeg vet, ingen andre sommerjobber med slike utfordringer og mulighet for utvikling. Jeg har visst om dette i flere år, og dette er fjerde gangen jeg prøver meg, så det var morsomt å endelig nå til topps, sier han.

Winther skal være hos Adecco noen uker i juni for å få en innføring før han blir konsernsjef i august måned.

– Har du hatt noen plan disse årene for hvordan du skulle nå målet?

– Nei, jeg har ikke hatt en spesiell plan, jeg har bare prøvd igjen og igjen. Det har jo vært i bakhodet mitt når jeg har tatt valg underveis, men det har ikke vært avgjørende for valgene jeg har tatt. Jeg har vokst litt for hver år, både med tanke på kompetanse og som person, og til slutt var jeg moden nok for å få tilbud om jobb, sier Winther.

Han studerer to mastere samtidig, og ønsker å bruke disse, erfaringen fra befalskolen og som konsernsjef til å ende i en jobb hvor han kan kombinere sine faglige interesser: teknologi, innovasjon, strategi og ledelse.

– Hvilken stilling det er, er ikke så nøye. Jeg har ikke et behov for å bli konsernsjef når jeg er ferdigstudert, men jeg ønsker meg en utfordrende og spennende stilling som kombinerer disse fire fagfeltene.

 

AUGUST LEDER I AUGUST: Konsernsjef i Adecco, Torben Sneve og August Németh Winther, som tar over jobben hans i sommer. Foto: Adecco

Global konsernsjef

Adecco har kjørt kampanjen siden 2011 – og den har vært populær siden starten.

Det er en profileringskampanje for å tiltrekke studenter til Adecco – for å vise at også bemanningsbyråer har «high skills-jobber».

– Vi ønsker at de skal få et positivt inntrykk av bemanningsbransjen, sier Cindy Lill Fries. 

Hun er pressekontakt i Adecco og prosjektleder for kampanjen, og sier at det er verdt å ha en så omfattende kampanje.

– Ja, det er det absolutt. Vi når de unge ledertalentene vi ønsker å få kontakt med, og flere får faste jobber hos oss eller i et av våre datterselskaper etter å ha vært med i rekrutteringsprosessen, sier hun til Talent Media. 

Den studenten som får sommerjobben som konsernsjef får ikke bare et innblikk i hvordan bemanningsbyråer fungerer, men de lærer mye om hvordan en stor organisasjon fungerer, og hvordan man leder på toppnivå.

Nå har kampanjen spredt seg fra Norge, hvor det begynte, til 48 andre Adecco-land, og August er med i konkurransen om å bli den globale konsernsjefen.

NTNU-studenten synes det er spennende, men beholder fatningen og ydmykheten.

– Det er helt rått! Men jeg må først lande litt, det er stort nok å bli nummer én i Norge, sier Winther.

– Hundre tusen kroner for én måneds arbeid – hva tenker du om det?

– Det er selvsagt mye for en student som ellers lever på havregryn. Men lønna er kun en bonus og det var ikke årsaken eller motivasjonen for å gå til topps, avslutter den kommende konsernsjefen.

 

KONSERNSJEFEN: August Németh Winter (25) fra Tromsø. Foto: privat

Tøff rekrutteringsprosess

 • 5364 viste interesse for stillingen på konsernsjefen.no.
 • 1592 søkte på stillingen.
 • Basert på en helhetsvurdering fikk 400 en logisk resonneringstest.
 • De 200 beste gikk videre til en integritetstest.
 • De 100 beste fikk tilsendt videointervju.
 • Basert på en helhetsvurdering ble 20 valgt ut til personlighetstest og dybdeintervju.
 • 10 kandidater ble valgt ut til slutt.

Finalister i Konsernsjefen 2019

Ti håpefulle ville være konsernsjef i sommer, og her er de ni andre som søkte på stillingen. Alle disse vil få et tilbud om betalt praksisplass i Adecco (ikke 100 000 i lønn, vel og merke).

 1. Johannes Martinussen (25), fra Bodø. Studerer MSc Strength & conditioning (idrettslinje) ved  St.Mary`s University Twickenham London.
 2. Tilde Midtvedt (26) fra Bærum. Studerer bachelor i organisasjon- og arbeidspsykologi ved UiO.
 3. Josefine Brekke (23) fra Oslo. Studerer Master of Science in Business ved Catolica Lisbon School of Business and Economics.
 4. Benjamin Fyllingen Lindhøyen (25) fra Bergen. Studerer Master of Science in Strategic Marketing Management ved BI.
 5. Josefin Styve (24) fra Bergen. Studerer CEMS Master in International Management ved NHH.
 6. Eirin Sætherbø (26) fra Kristiansund. Studerer Master i Peace and Conflict, Political Science Track ved UiO.
 7. Petter Almås (25) fra Trondheim. Studerer bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH.
 8. Ingrid Øilo Marcussen (25) fra Nøtterøy. Studerer master i International Environmental Studies ved NMBU.
 9. Anniken Ulstad Grindflaten (23) fra Trondheim. Studerer master i rettsvitenskap ved UiB.

De som satt i juryen for å velge konsernsjef 2019, var Siri Børsum, Leader of digital transformation i Google Norge, Nina Heir, Program Manager i Katapult Accelerator, Leif Feiring, nordisk direktør for Badenoch & Clark, Elham Binai, konserndirektør HR i Adecco og Torben Sneve, konsernsjef i Adecco.


Les også:

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇