To norske skoler blant Europas beste

NHH og BI på den prestisjetunge Financial Times-listen.

Hvert år kårer Financial Times Europas 100 beste handelshøyskoler, og i år er det siviløkonomutdanningen ved NHH som troner høyest blant de norske skolene med beste masterprogrammet av sitt slag i Norge.

BI er den andre norske skolen på listen, med sitt masterprogramm i Business (siviløkonom) på en 87. plass, ned fra en 77. plass i fjor.

– Rangeringer som dette er med på å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemelding. Sitatet er publisert på Hegnar.no.

Jobb etter utdanning

I VERDENSKLASSE: Financial Times kårer Europas beste skoler og masterprogrammer innen økonomi og ledelse. Foto: Skjermbilde (trykk på bildet for å gå til siden).

Kåringen vektlegger blant annet kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering og mangfold, skriver NHH Bulletin, skolens eget forsknings- og nyhetsmagasin.

Den nye kåringen viser en økning i antall NHH-studenter som har jobb tre måneder etter fullført utdanning. NHH har også fremgang innen studenters karriereprogresjon.

– Det er positivt å se at studentene våre kommer raskt ut i jobb, sier rektor ved NHH, Øystein Thøgersen til magasinet.

I år rangeres masterprogrammet på en 72.-plass blant de 100 beste i verden. I fjor lå de på en 65.-plass.

Stockholm best i Norden

Stockholm School of Economics (SSE) er plassert på 12.-plass og kommer best ut blant de nordiske landene, som klatret helt fra en 23.-plass i fjor. NHH har det beste masterprogrammet av sitt slag i Norge.

Helt på toppen ruver University of St. Gallen i Sveits med sin master i Strategy and International Management.

Se hele rangeringslisten her.