NYTT TALENTPROGRAM VED UIO: Første i Norge. Bildet er fra universitets karreredager i fjor høst. Foto: Synnøve S. Fallmyr

UiO starter Norges første talentprogram for kunstig intelligens

Kombinerer humaniora og matematikk i et nytt bachelorprogram.

Det skriver UiOs nettavis, Uniforum.

For første gang i Norge er det etablert et eget studieprogram for «spesielt talentfulle studenter», som det står i artikkelen.

I følge Uniforum er det UiO som på egen hånd med egne penger som har startet dette tverrfaglige bachelorprogrammet «Honours», som er et samarbeid mellom Det matematisk-naturvitskaplege fakultetet og Det humanistiske fakultetet.

20 studenter tas opp (fristen gikk ut 15. april) i det tre år lange programmet, og målet er å styrke kompetanse innen kunstig intelligens, også kjent som AI (artificial intelligence) – vel og merke for kull 2019. Hva de senere kullene skal fokusere på, nevnes ikke.

Det er fysikkprofessor Anders Malthe-Sørenssen som har tatt initiativet til etableringen av det tverrfaglige honoursprogrammet.

– Her får ekstra ambisiøse studenter muligheten til å ta flere studiepoeng enn normert i et inspirerende læringsmiljø, seier han i en artikkel på UiOs nettsider.

Les også: 

Studenten August (25) skal være konsernsjef for 6000 ansatte i sommer

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇