Vil ha de unge til sjømatnæringen

Bransjeforeningen Sjømat Norge håper å få napp hos norsk ungdom og har sammen med NAV signert avtale om rekruttering av arbeidskraft til fiskerinæringen.

Mandag 1. april signerte partene intensjonsavtalen hos Sjømathuset på Kalbakken i Oslo.

Målet med avtalen er at virksomhetene i Sjømat Norge kan få dekket sitt behov for arbeidskraft og at flere arbeidssøkere registrert hos NAV kommer i jobb.

Det skriver Regjeringen i en pressemelding. 

Det er i dag 14.000 ansatte i sjømatnæringen og bransjeforeningen venter at de fram mot 2030 vil trenge ytterligere 14.000 ansatte.

– De seneste årene har vi i stor grad hentet mye arbeidskraft utenlands, vi trenger å gjøre næringen mer spennende for flere nordmenn. Vi både håper og tror at vi kan finne mye god arbeidskraft i NAV-køen, sier administrerende direktør i Sjømat Norge.

Håper på napp

En del av arbeidskraften i fiskeindustrien er sesongbasert, og kan være en god arena for de som ennå ikke vet hva de ønsker å bli.

– Vi oppfordrer nå arbeidsgivere om å se til NAV før man ser til utlandet etter folk. Jeg håper sjømatnæringen får napp hos norsk ungdom, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. 


Les også: 

Bør flere lese dette? Del saken 👇